• Toimitus 5€ paketin koosta riippumatta
  • Toimitus 5€ paketin koosta riippumatta
keppihevosia

Oikean keppihevosen valinta

Keppihevosta valitessa on hyvä miettiä hevosen käyttötarkoitusta ja ratsastajan pituutta. Yleensä esteratsastukseen valitaan kevyempiä ja pienempiä keppihevosia, kouluratsastukseen taas isoja ja painavia. Erityisen pitkät ja näyttävät harjat sopivat hienosti näyttelyhevoselle, mutta voivat olla hieman haastavia esteratsastuksessa. Loppujen lopuksi kaikkein tärkeintä on jokaisen ratsastajan omat henkilökohtaiset mieltymykset.

Keppihevosvarsat ja -miniatyyrit ovat ovat liian pieniä ratsastukseen, mutta ne ovat kauniita keräilyesineitä ja maskotteja.

Eponi-keppihevosten koot vaihtelevat todella paljon, ja niiden koot on merkitty vaatteista tutuilla XS-XL -kokoluokilla (poikkeuksena varsat ja miniatyyrit). Myynnin yhteydessä ilmoitetaan myös kepparin paino ja kepin pituus. Keppareista pienimmät ovat suunnilleen samaa kokoluokkaa kuin pienten lasten kepparit marketeissa, suurimmat taas vaativat jo vähän voimaa käsittelyyn. Jos et ole varma sopivasta koosta, nyrkkisääntönä mitä isompi ratsastaja, sitä isompi hevonen.

Eponi -keppihevosten paino vaihtelee yleensä puolen kilon ja kilon välillä. Jos omasta kotitallista löytyy jo keppihevosia, ne kannattaa punnita saadaksesi selville mikä tuntuu sopivan painavalta.

Alta näet esimerkkikuvia eri kokoluokan keppihevosista A4-paperiarkkiin verrattuna. Huomaathan, että kuvat ovat vain erittäin karkeita yleistyksiä siitä, miltä eri kokoiset keppihevoset suunnilleen näyttävät. Jokainen keppihevonen on yksilö, ja niiden muoto, sirous, harjan paksuus ja asento vaikuttavat siihen miten isolta ne näyttävät todellisuudessa.

Eponi keppihevonen koko XS

XS

Eponi keppihevonen koko S

S

Eponi keppihevonen koko M

M

Eponi keppihevonen koko L

L

Eponi keppihevonen koko XL

XL

keppareita

VARSA

minikeppari

MINIATYYRI